Osteopatisk behandling
Osteopatisk behandling av kraniet på babyer og barn er meget varsom, forsiktig, trygt og effektivt. Det utføres forsiktige trykk på spesielle punkter for å sette i gang kroppens medfødte helbredelsesmekanisme for effektivt å redusere/fjerne stress.

Kan negative og skadelige reaksjoner oppstå?
Personer kan reagere forskjellig på osteopatisk behandling. Babyen/barnet er vanligvis meget avslappet etterpå og sover godt. Andre kan oppleve å få økt energi etter behandlingen og en god natts søvn. Noen ganger kan barnet bli rastløst etter behandlingen. Dette er en midlertidig reaksjon og er som regel et resultat av forandringen i kraniet under behandlingen ikke er fullført. Det er ikke alltid mulig å behandle alt i løpet av en behandlingstime.

Hvor mange behandlinger er nødvendig?
Vanligvis vil 2-6 behandlinger være tilstrekkelig. Dette varierer noe i forhold til skadeomfanget og barnets alder.

Når bør en behandles?
Jo yngre jo bedre. Osteopatisk behandling kan aldri startes for tidlig. For best mulig resultat bør behandlingen starte før barnet er 5 år gammelt. Etter 5 års alderen er det ikke alltid spenningene og asymmetrien kan fjernes helt. Men det er fortsatt mulig å oppnå fordelaktig frigjørelse av spenninger gjennom hele livet.